Kendisi de eskiden disleksi İngiltere'de bir grafik tasarımcı disleksi bozukluğu olanların gördüğü gibi bir yazı karakteri geliştirdi

Bu fotoğraf disleksi hastası birinin yazıları nasıl gördüğünü gösteriyor. Daily Mail'in haberine göre İngiltere'de bir grafik tasarımcı disleksi bozukluğu olanların algıladığı gibi bir yazı karakteri geliştirdi. Şu anda 25 yaşında olan Daniel Britton küçükken disleksi hastası olduğunu anlattı.

Henüz 7 yaşındayken disleksi tehşisi konulan Britton çocukluğu boyunca bu hastalığın zorluklarını yaşamış. Kimsenin kendisinin neler yaşadığını anlamadığını söyleyen Britton "Okumakta zorluk çekiyordum ancak ne hocalarım ne de arkadaşlarım bu durumu anlayamıyorlardı. Bana dağınık tembel ve aptal muamelesi yapıyorlardı" diye konuşuyor.

Şimdi başarılı bir grafik tasarımcı olan Daniel Britton yeni bir yazı stili oluşturarak disleksi bozukluğu olanların neler yaşadığını gösterdi. Okulda öğretmenlerin disleksi bozukluğu olanların neden yavaş okudğunu anlayamadığını anlatan Britton "Bu yazı sayesinde herkes disleksi bozukluğu olanların neler yaşadığını anlayabilecek" dedi.
Disleksi, en sık rastlanan öğrenme bozukluklarının başında geliyor.

1087745_620x410.jpg