Üzerinde kızıl saçlı ve çilli bir kadının yakın plan fotoğrafı bulunan afişte, “Siz kusurlarınızı sevmeseniz de seven biri çıkacaktır” sloganı kullanılmıştı.

Sosyal medyada Match.com'u eleştiren yüzlerce kişi bu afişin “çilleri ve kızıl saçı bir kusurmuş gibi gösterdiğini” ve “kızıl saçlı insanların kendilerine olan güvenlerini kaybetmesine” ve “okullarda çilli çocukların alay konusu olmasına” neden olabileceğini dile getirdi.

Katharine Longworth isimli Twitter kullanıcısı “Match.com beni çok üzdü. Ne zamandan beri çiller kusur olarak görülüyor?” diye yazdı. Charlie Chemmow, “Sevgili Match.com, bunlar benim çillerim, kusurlarım değil, insanlar onları sevse de sevmese de” ifadesini kullandı.

Bazı Londralılar ise tepkilerini afişlerin üzerine yazılar yazarak dile getirdi. Kimi afişlere “Bu bir kusur değil, sadece bir ten rengi” yazıldığı görüldü.

Match.com gelen tepkiler üzerine özür dilemek zorunda kaldı. Çöpçatanlık sitesi yayınladığı açıklamada, “Biz çillerle ilgili reklamımızın neden olduğu tepkileri dikkate alıyoruz. Bu tepkiler nedeniyle bu reklam afişlerini en kısa sürede kaldırmak için ortaklarımızla iletişime geçtik” dedi.

Match.com yetkilileri “çillerin çok güzel olduğuna” inandıklarını da belirtti ve “Bizim 'kusurlarınızı sevin' kampanyamızın amacı, insanların kusur olarak gördükleri farklı özelliklerini benimsemelerini sağlamak. Bu özelliklerden biri çiller olabilir. Çilli insanlar bu durumu bir kusur olarak algılayabilir” dedi.