Latin Amerikalı ressam Diego Rivera'ya ait bir tablonun 15,7 milyon dolara satıldığı bildirildi.

Philips Müzayede Evi'nden yapılan açıklamaya göre, Meksikalı ressamın "Dance in Tehuantepec" (Tehuantepek'te Dans) adlı eseri, özel bir satışla Arjantinli koleksiyoncu Eduardo Costantini'ye 15,7 milyon dolara satıldı.

Rivera'nın tablosu, Latin Amerikalı bir ressama ait en yüksek fiyata alıcı bulan tablo oldu. Rivera'nın eşi Frida Kahlo'ya ait "Two Nudes in the Forest (Ormanda İki Çıplak)" adlı eser, geçen ay New York'taki açık artırmada 8 milyon dolara alıcı bulmuştu.

Koleksiyoncu Eduardo Costantini, Associated Press'e yaptığı açıklamada, tabloya sahip olmak için 20 yıl beklediğini söyledi. Costantini, 1995'te Sotheby'da yapılan bir açık artırmada eseri satın alamadığını, eserin daha sonra gözden kaybolduğunu belirtti.

Buenos Aires Latin Amerika Sanat Müzesi'nin kurucusu ve başkanı Costantini, "Tabloyu kimin aldığı ve nerede olduğunu hep merak ettim" dedi. Eseri gelecek Mart ayından itibaren müzede sergilemek istediğini ifade eden Costantini, tablonun kış aylarında Philadelphia Sanat Müzesi'nde, Mart ayında da Madrid'de sergileneceğini aktardı.

Rivera'nın 1928'de tamamladığı eser, bir muz ağacı altında geleneksel halk dansı "zandunga"yı yapan bir grup dansçıyı tasvir ediyor. 2 metreye 163 santimetre boyutlarındaki eser, sanatçının yaptığı en büyük eserler arasında bulunuyor.

Eser, ilk defa 1930'da New York Metropolitan Sanat Müzesi'nde sergilenmişti.