Fotoğrafın uydurma ve iddiaların asparagas olduğu bariz. Söz konusu karedeki hayvanın sahte olduğunu ilk bakışta fark edenlerin sayısı hayli fazla. Ama buna rağmen Tan gazetesinin bir zamanlar çok konuşulan "Sakallı bebek" asparagası gibi bu fotoğraf da kendisine "neden olmasın" diyen "inanlar" çıkarttı!

İddiaya göre; Tayland'ın uzak bir köyünde bulunan bufalo-timsah karışımı yaratık çevredekileri şaşkına uğrattı. Görüntülerin sosyal medyada yer almasının ardından bu kare dünya çapında yankı uyandırdı.

İddiaya göre, yavru, daha önce sağlıklı yavrular doğuran köydeki bir bufalodan dünyaya geldi. Yerel medyada yer alan haberlere göre, Tayland'ın High Rock Wanghin bölgesindeki bir köyde bulunan bu hayvan doğduktan kısa süre sonra öldü.

Bir bufalodan doğmasına rağmen timsahı andıran bir görüntüye sahip olan hayvan sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

NEDEN YALAN!

Yalan çünkü, bu yaratığın ön ve arka resimnlerini çekmeyi akıl edecek kadar zeki köylüler, cesedi saklayıp, yetkililere vermeyi akıl edemeyecek kadar ahmaktılar!

Şurası gerçek ki hilkat garibesi pek çok inanılmaz yaratığın doğması mümkün. Ancak bir türden bir kaç aykırı türün özelliklerini bire bir oranda koruyarak doğan "kolaj yaratık" imkan dahilinde değildir.

Öte yandan bu fotoğrafın ortaya çıkışı ve resmi çekilen mahluğun leşinin "ortadan yok oluşu" tipik medya yalanlarının bariz unsurlarıdır. (Mistikalem)

sosyal-medya-yaratigi2.jpg

sosyal-medya-yaratigi-3.jpg