Merkez Seçim Komisyonu'nun sabah saatlerinde duyurduğu kısmi sonuçlara göre, Bulgaristan'ın Avrupalı Gelişimi Vatandaşlar (GERB) partisi oyların yüzde 32,61'ini aldı. Seçimde büyük oy kaybına uğrayan Bulgaristan Sosyalist Partisi'nin (BSP) oyu yüzde 15,27'ye düştü. Üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) ise oyunu yüzde 14,96'ya yükseltti.

Türk ve Müslümanların oylarına talip olan Hürriyet ve Şeref Halk Partisi'nin (NPSV) de aralarında bulunduğu beş partiden oluşan Reformcu Blok (RB) oyların yüzde 8,87'sini kazandı.

Seçimde yüzde 4 barajını aşan diğer siyasi güçlerin arasında yer alan ırkçı ve milliyetçi Vatansever Cephesi (PF) yüzde 7,32, kendisine yakın görüşlü Rusya yanlısı ATAKA (Atak) partisi de yüzde 4,56 oy aldı.

Sansürsüz Bulgaristan (BBZ) adlı parti yüzde 5,56 destek alırken eski Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov'un kurduğu Bulgaristan'ın Yeniden Doğuşu İçin Alternatif (ABV) partisi de yüzde 4,18 ile parlamentoya girebildi.

Komisyonun nihai sonuçları açıklaması ve parlamentoya girecek yeni milletvekillerini açıklanması beklenirken, oluşan siyasi yelpaze hükümet kurma sürecinin zorlu geçeceğini gösteriyor.

Seçime katılım yüzde 50'nin altında kaldı.

Seçimde yurt dışından gelen oyların yüzde 47,49'u HÖH, yüzde 25,75'i GERB ve yüzde 10,3'ü RB için verildi.