Anton Charliyan, dün Cakarta'nın Thamrin Caddesi'nde düzenlenen bombalı saldırılar konusunda yaptığı basın toplantısında, ülkede güvenlik tedbirlerini en üst seviyeye çıkardıklarını belirterek, "Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Özellikle, karakollar, kamu binaları ve elçilik binalarında güvenlik en üst düzeyde sağlanacaktır" dedi.

Saldırganların kimliklerinin belirlendiğini de ifade eden Charliyan, "Teröristlerin kimliklerini tespit ettik. Ayrıca, hangi örgüte üye olduklarını da biliyoruz. Evlerinde yaptığımız aramalarda, DAEŞ örgütüne ait bayrak bulundu" diye konuştu.

Charliyan, güvenliğin sadece Cakarta'da değil ülke genelinde artırıldığını ve terör örgütü üyesi şüphelilerin araştırıldığını vurgulayarak, saldırılarla bağlantısı olduğu tahmin edilen birkaç kişinin bugün gözaltına alındığını sözlerine ekledi.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da dün sabah kamu binaları, uluslararası kurumlara ait ofislerin ve alışveriş merkezlerinin bulunduğu Thamrin Caddesi'nde beş terörist tarafından düzenlenen bombalı ve silahlı saldırılarda beş terörist ve iki sivil olmak üzere toplam 7 kişi hayatını kaybetmişti.