Birleşik Krallık'ta geçen hafta yapılan genel seçimin ardından 331 sandalye ile tek başına iktidar olan Muhafazakar Parti'nin lideri ve Başbakan Cameron ilk kabine toplantısını yaptı.

18 yıldan sonra ilk kez hepsi Muhafazakar Partili bakanlardan oluşan kabineyi Başbakanlıkta bir masa etrafında toplayan Cameron, "Bu kabinenin alacağı her kararın, yürütülecek her politikanın, başlatılacak her programın ülkedeki herkese daha iyi bir hayat sağlamak için hayati önem taşıdığını düşünüyorum" dedi.

Partisinin "çalışan insanların partisi" olduğunu savunan Cameron, "5 yıl önce göreve geldiğimde Başbakanlık binası önünde söylediğim gibi çalışabilenler çalışmalıdır. Çalışamayanlara ise her zaman yardım edeceğiz. Bu bizim her zaman peşinden gitmemiz gereken bir prensiptir" diye konuştu.

HÜKÜMET PROGRAMI 27 MAYIS'TA OKUNACAK-

Yeni dönemde Muhafazakar hükümetin eğitim ve sosyal yardım alanlarında reformlar yapmak istediğini kaydeden Cameron, ülkeyi bir araya getirmenin de gündemlerinde olacağını dile getirdi.

Hükümetin ilk kabine toplantısına, Brüksel'deki Maliye Bakanları toplantısına katıldığı için Maliye Bakanı George Osborne katılamadı. Başbakan Cameron kabinenin oluşturulmasını dün tamamlamış ve kabinede çok sayıda kadın bakanın yer alması dikkati çekmişti. İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in 27 Mayıs'ta hükümetin programını parlamentoda okumasıyla Cameron hükümetinin resmen çalışmalarına başlaması bekleniyor.

Birleşik Krallık'ta geçen hafta yapılan genel seçimi David Cameron liderliğindeki Muhafazakar Parti kazanmıştı. Muhafazakarlar, 331 bölgeden milletvekili çıkararak tek başına iktidar olmuştu. Seçim sonucu ciddi oy kaybeden İşçi Partisi, Liberal Demokrat Parti ve Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi'nin liderleri ise istifa etmişlerdi.