İngiltere Başbakanı David Cameron, "Bizim kendi hava sahamızı koruduğumuz gibi Türkiye'nin hava sahasını koruma hakkına saygı duymalıyız" dedi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, parlamentoda gerçekleştirdiği konuşmasında Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının Türk F16'ları tarafından düşürülmesine değindi. Cameron bu konudaki gerçeklerin henüz netlik kazanmadığını bildirerek, "Bizim kendi hava sahamızı koruduğumuz gibi Türkiye'nin hava sahasını koruma hakkına saygı duymalıyız. Ancak gerçekte neler olduğunu öğrenmenin son derece önemli olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"SURİYE'DE BİZİMLE BİRLİKTE IŞİD'LE MÜCADELE EDECEK HÜKÜMETE İHTİYAÇ VAR"

IŞİD ile mücadele konusuna da değinen David Cameron, "Suriye'de siyasal bir anlaşmaya ve bizimle birlikte IŞİD'e karşı mücadele edecek bir hükümete ihtiyacımız var. Buradaki asıl soru, biz bunun için beklemeli miyiz? Harekete geçmeden önce siyasal bir anlaşmayı beklemeye maddi gücümüz yeter mi? Bence hayır. Siyasal anlaşmayı bekleyemeyiz. Mümkün olduğu kadar sıkı bir şekilde çalışmalıyız ancak şu anda kendi halkımızı ve ülkemizi güvende tutmak için ortaklarımızla hareket etmeliyiz" dedi.

İngiliz Başbakan, "Gerçek şu ki, Suriye'de IŞİD'İn bölgeden çıkarılmasına yardımcı olmak için bizimle çalışacak Özgür Suriye Ordusu ve Kürt güçleri var. Ancak, kara birliklerinin tümü Suriye'de siyasi anlaşma sağlandığı zaman yararlı olacak. Ancak, bizi evimizde güvende tutmak için harekete geçmeden önce siyasal anlaşmayı beklemeye maddi imkanlarımız yetecek mi? Bence hayır, beklemeyi göze alamayız" açıklamasını yaptı.