Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Paris'in doğusundaki Dammartin-en-Goële bölgesinde, Charlie Hebdo dergisine düzenlenen saldırının zanlılarına yönelik operasyonun sürdüğünü açıkladı.

Fransız bakan, zanlıların yakalanması için güvenlik güçlerinin alarma geçirildiğini ve bölgeye terörle mücadele birimlerinin gönderildiğini söyledi.

Saldırıyı soruşturan Paris Savcılığı, bu sabah çıkan çatışmalarda bir kadının öldüğü yolundaki haberleri yalandı.

BFM televizyon kanalı ise, polis kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, saldırganların sığındıkları bir matbaa binasında birkaç kişiyi rehin aldığını duyurdu. Yine aynı kanal bir görgü tanığının, zanlıların, otomobilini kaçırdığı yolundaki açıklamalarına yer verdi.

Bu arada, operasyon haberlerini ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan düzenlenen terör zirvesine ara verildi. Cumhurbaşkanı François Hollande'ın operasyonla ilgili anında bilgi almak ve çalışmaları denetlemek üzere İçişleri Bakanlığı binasına gittiği bildirildi.

Diğer taraftan Fransız basını, zanlıların ABD güvenlik güçleri tarafından kara listede tutulduğunu duyurdu.

Operasyonun düzenlendiği bölge, Charlie Hebdo saldırısında aranan 2 şüphelinin arandığı Villiers-Cotterets bölgesine 30 dakika mesafede bulunuyor.

Olayın yaşandığı bölgede özel polis timlerinin ve helikopterlerinin hazır bulunduğu belirtiliyor.

Diğer taraftan, ğüvenlik önlemleri nedeniyle Charles de Gaulle havaalanındaki uçuşlarda aksamalar olduğu da bildirildi.