İtalya'da Ndrangheta mafyasının, bir üyesinin cenaze töreninin kalabalık görünmesi için para karşılığı "figüran" tuttuğu ortaya çıktı. Olayın daha ilginç yanı ise yaklaşık 32 lira karşılığında tutulan figüranların cenazeye gelmemeleri ihtimaline karşılık aldıkları tehdit...

İtalya'nın güneyindeki Calabria bölgesinde etkili olan, ülkenin en kanlı mafya örgütlenmelerinden 'Ndrangheta'ya yönelik bir soruşturmada yapılan telefon dinlemeleri basına yansıdı.

Telefon kayıtlarının ortaya çıkardığı en ilgi çeken detaylardan biri de, mafya örgütünün gövde gösterisi olarak gördüğü cenaze törenlerine katılımı artırmak için başvurduğu yöntemler oldu.

Il Fatto Quotidiano gazetesinin haberine göre, 2012 yılında 'Ndrangheta'ya bağlı bir klanın üyelerinden birinin cenazesi törenine, kişi başı 10 euro karşılığında "figüranlar" getirildi.

Telefon dinlemesine takılan klanın üyelerinden Nicola Tassone'nin, bu teklifi reddedenlerin "teker teker pataklanması" talimatı verdiği de ortaya çıktı.

Il Fatto Quotidiano gazetesi, 'Ndrangheta örgütü için cenaze, düğün ve vaftiz gibi törenlere katılımın "onur meselesi" olduğunu yazdı ve "Bu törenlerde klanlar yalnızca mafyaya bağlı olduklarını göstermezler, aynı zamanda kendilerine saygı duyulduğunu da gösterirler. 'Ndrangheta bu temellere dayanır. Törenlerde ne kadar fazla insan olursa, ölüye ya da ailesine toplumda o kadar saygı gösterildiği anlamı çıkar" diye yazdı.