Birleşmiş Milletler (BM), 7 Mart'ta Cenevre'de başlaması hedeflenen Suriye görüşmelerinin 9 Mart'a ertelendiğini duyurdu.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın ofisinden yapılan açıklamada, Suriye görüşmelerinin 9 Mart'ta başlayacağı ifade edildi.

Açıklamada, 7 Mart'ta başlaması planlanan görüşmelerin lojistik ve teknik gerekçelerle 9 Mart'ta başlayacağı belirtildi.

RUS UÇAKLARI İDLİB'TE ATEŞKESİ İHLAL EDİYOR

Diğer yandan, Rus ordusuna ait savaş uçaklarının İdlib'in batısındaki Cisr eş-Şuğur ilçesinde muhaliflerin kontrolündeki iki köye düzenlediği hava saldırısı sonucu 6 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

AA muhabirinin sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Rus savaş uçaklarının Kinda ile Zaimiye köylerine düzenlediği hava saldırısı sonucu 6 sivili yaşamını yitirdi, 8 kişi yaralandı.

Rus bombardımanında çok sayıda ev kullanılamaz hale gelirken Kinda köyü yakınlarına 3 füze düştü.

Rusya'nın yaklaşık 5 aydır süren hava saldırıları, geçen ayın ortasından itibaren şiddetlenmiş ve 27 Şubat gecesi üzerinde anlaşılan kısmi ateşkes ile geçici olarak durmuştu. Uluslararası Suriye Destek Grubu eş başkanları ABD ve Rusya, geçen hafta başında, ateşkesin 27 Şubat 00.00'dan itibaren başlaması konusunda anlaştıklarını duyurmuştu.

Suriye muhalefetinin geniş tabanlı oluşumu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) dahil 97 silahlı muhalif grup, kısmi ateşkes anlaşmasına iki hafta süreyle uyacağını bildirmişti.

ABD, Türkiye, Avrupa ülkeleri ile Körfez yönetimleri de ateşkes sağlanmasının, terör hedeflerini bahane ederek muhaliflere ve sivillere saldıran Rusya'nın ağır bombardımanlarını durdurmasına bağlı olduğunu vurguluyor.