Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) Sözcüsü Salim el-Muslat, Suriye'de öngörülen geçici yönetimi rejim ile paylaşacakları yönündeki iddiaları yalanladı.

Muslat, MYK'nın twitter hesabından yaptığı açıklamada, muhalefetin geçici yönetimi Esed rejiminin hükümet üyeleri ile paylaşmaya hazır olduğu yönündeki haberlerle ilgili "Bazı medya organları dünkü açıklamamdan muhalefetin geçici yönetimi paylaşacağı şeklindeki bir kısmı çekip çıkardı." ifadesini kullandı.     

Açıklamada, "Müzakere edilen geçici yönetim organı Esed veya eli Suriyeli kanına bulanmış ortaklarını içermeyecektir. Geçici yönetim organı, devlet kurumlarının ve hizmetlerinin devamlılığını sağlamak amacıyla teknokrat nitelikli olacaktır. Asker ve güvenlik teşkilatları bunun istisnasıdır ve yeniden yapılandırılacaktır." ifadesi yer aldı.     

Dün uluslararası basında yer alan haberlerde, Muslat'ın bir haber ajansına verdiği röportaja dayandırılarak, muhalefetin Suriye'de öngördüğü geçici yönetimi Esed hükümetiyle paylaşmaya hazır olduğu iddia edilmişti.     

Cenevre'de önceki gün başlayan Suriye görüşmelerinin yeni turuna bugün BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın rejim heyeti ve muhalefetin Müzakere Yüksek Komitesi heyeti ile yapacağı görüşmelerle devam edilecek.