Fatih'te kendilerini polis olarak tanıttıkları Cezayir uyruklu yaşlı çiftin kontrol etmek bahanesiyle istedikleri çantasındaki paraları alan 2 İranlı, önce güvenlik kamerasına, ardından da polise yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, Fatih'te Cezayir uyruklu M.A.B. isimli şahsın yanına otelinin bulunduğu cadde üzerinde motosikletli 2 kişi yaklaştı. Kendilerini polis olarak tanıtan motosikletli şüpheliler şahsın çantasını kontrol etmek istedi. Şüpheliler şahsın çantasının yan gözünde bulunan 8 bin Euro ve 35 TL parayı alarak motorla hızla uzaklaştı. İhbar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Halaskar Gazi Caddesi üzerinde yaya olarak bulunan iki şahsın etrafına bakarak Arap turistlerin yanına gittikleri ve turistlerin para çıkarttığı ve AVM'ye girdikleri görüldü. Bunun üzerine hareket geçen polis ekipleri şüphelilerin İran uyruklu M.J. (32) ve A.A. (30) isimli şahıslar oldukları tespit etti.

Öte yandan şüphelilerin, 18.07.2015 günü saat 21.15 sıralarında meydana gelen hırsızlık olayının şüphelileri oldukları anlaşıldı.

Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

ŞÜPHELİLER GÜVENLİK KAMERASINDA

Yabancı uyruklu şahısları dolandıran şüpheliler güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde motosikletli şüpheliler yaşlı çiftin yanına yaklaşıyor. Şahıslardan çantalarını kontrol etmek istediklerini söylüyor. Şüpheliler yaşlı adamın çantasını kontrol ediyor. Şüpheliler daha sonra yaşlı adamın çantasında buluna paraları alarak hızla uzaklaşıyor.