Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, Suriye'de çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının uygulanması yönünde ciddiyet görmedikleri takdirde B planını uygulamaya koyacaklarını söyledi.

Başkent Riyad'daki Dışişleri Bakanlığı binasında Danimarkalı mevkidaşı Kristian Jensen ile düzenlediği basın toplantısında Suriye ve Rusya'yı anlaşmayı ihlal etmekle suçlayan Cubeyr, şunları kaydetti:

"Hem Rusya hem de rejim uçakları anlaşmayı ihlal ediyor. Bu konuda Suriye Destek Grubu ülkeleriyle istişare halindeyiz. Anlaşmaya uyulması rejimin, krizin siyasi yollarla çözülmesi konusundaki ciddiyetini göstermesi bakımından önem arz ediyor. Rejim ve destekçilerinin anlaşmaya uymaması durumunda ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin de dediği gibi bir B planımız var ve bunun üzerinde yoğunlaşacağız."

Suudi Arabistan'ın Suriye'ye karadan tek taraflı müdahalede bulunma niyeti olmadığını söyleyen Cubeyr, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun terör örgütü DAEŞ'e karşı mücadele için kara kuvvetleri gönderilmesine karar vermesi durumunda buna katılmaya hazır olduklarını belirtti.