Yetkililer, daha önce Mustang'e bağlı Thorong La geçidinde çığ düşmesi sonucu öldüğü açıklanan ikisi Polonyalı, biri İsrailli, diğeri Nepalli dört kişinin, kar fırtınasına yakalandığını ve bu nedenle yaşamlarını yitirdiklerini duyururken, Mustang'a komşu Phu yöresinde çığ düşmesi sonucu beş kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Manang bölge yöneticisi Devendra Lamichane, Phu'da düşen çığın, dördü Kanalı biri Hintli olmak üzere dağ yürüyüşüne çıkan beş kişinin ölümüne yol açtığını söyledi. Kurbanların kara gömülen cesetlerinin çıkarılmasının günler alabileceği kaydedildi.

Katmandu'nun yaklaşık 160 kilometre kuzeybatısında, aynı bölgede üç köylünün de hayatını kaybettiği ifade edildi.

Hümümet yetkilisi Yam Bahadur Çokyal, Mustang'den telefonla yaptığı açıklamada, dağ yürüyüşüne çıkan ve bölgede yaşamlarını yitiren Polonyalı, İsrailli ve Nepallinin, tipiye yakalandıklarını, bölgeden şimdiye kadar 14 kişinin kurtarıldığını, bu kişilerin, iki askeri helikopterle Jomson'a götürüldüklerini söyledi.

Bölgedeki olumsuz hava koşullarının, Hindistan'ı vuran Hudhud kasırgasının etkisi olduğu belirtiliyor.

Ekim ayının, Nepal'de Himalayalar'da dağ yürüyüşüne çıkmak için en popüler ay olduğu biliniyor.

YEMEN'DE ŞİDDET OLAYLARI: 5 KİŞİ ÖLDÜ

Yemen'in el-Beyda ilinde El-Kaide ile Husi militanları arasında yaşanan çatışmalarda 5 kişinin öldüğü bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, kentin Reda ilçesinde Husilere ait bazı evlerin El-Kaide tarafından hedef alınması üzerine çatışma çıktı. Ağır silahların kullanıldığı şiddetli çatışmalarda en az 5 kişi hayatını kaybetti.

Öte yandan emniyet kaynakları, Husi Ensarullah Hareketi mensubu yüzlerce silahlı militanın, başkent Sana'dan İb kentine giderek, kentte güvenlik noktaları oluşturduğunu kaydetti.

IRAK'TAKİ ÇATIŞMALAR

Irak'ın Salahaddin kentinde bulunan Beyci Petrol Rafinerisi yakınında ordu birlikleriyle terör örgütü IŞİD arasında yaşanan çatışmada 52 militanın öldürüldüğü iddia edildi.

AA muhabirine konuşan rafinerinin güvenlik sorumlusu Albay Ali el-Kureyşi, IŞİD militanlarının Beyci Rafinerisi'ne saldırı düzenlediğini belirterek, "Bölgede bulunan askerlerin karşılık vermesiyle çıkan çatışma, yaklaşık sekiz saat sürdü. Çatışmada 52 IŞİD militanının yanı sıra 1 asker öldü, 5 asker yaralandı" dedi.

Irak'ta hükümete bağlı en büyük petrol rafinerisi olarak bilinen ve ülkedeki pek çok ile yakıt sağlayan Beyci Rafinerisi, yaklaşık 3 ay önce IŞİD tarafından kuşatılmış, çalışanlar bölgeden tahliye edilmişti. Kuşatma nedeniyle rafinerinin devre dışı kalmasından sonra ülkede petrol ve elektrik sıkıntısı yaşanmıştı.

Irak'ta, terör örgütü IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziranda Musul başta olmak üzere bazı kentlerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ordu ve IŞİD militanları arasında çatışmalar yaşanıyor. ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ait hava unsurları da bir süredir IŞİD'in kontrolündeki hedeflere saldırı düzenliyor.