Çılgın tatil paketi sunmak isteyen bir Rus seyahat acentası, IŞİD kamplarına ve IŞİD’e karşı savaşan cephelere 5 günlük turlar düzenleyeceklerini belirtti.

İngiliz gazetesi Daily Star’ın haberine göre, 2016 yılının başları itibariyle dünyanın her yerinden insanlar, 'Esad Turu' adı verilen tatil paketi ile Suriye’deki savaş bölgelerini ziyaret edebilecek. Tura katılanlar isteğe bağlı olarak ön cephelerde yer alıp IŞİD’e karşı savaşan grupları da izleyebilecek. 

Seyahat şirketinin, ‘Esad Tur’ isimli tatil paketinin patentini almak için başvuruda bulunduğunu ifade edildi. Rus Patent Şirketi Başkanı Anatoly Aronov, “Bireysel ya da grup olarak turlara katılmak mümkün. Suriye’de düzenlenecek turların kişi başı ücreti ise 1.500 dolar civarında olacak, tabi bu fiyata ulaşım ve konaklama ücretleri de dahil’’ dedi.

‘SAVAŞ BÖLGELERİNİ GÖRMEK İSTEYENLER HER ZAMAN VAR’

Çılgın Rus turizm şirketinin başvurusunu değerlendirmeye aldıklarını söyleyen Aronov, turizm acentasının Rusya’nın Suriye Büyükelçiliği ve devlet adamlarının yanı sıra, Suriye’de bulunan otel ve ulaşım şirketleriyle temasa geçtiğini belirtti.

Aronov, “Birçok Suriyeli, Rus turistleri misafir etmek isteyecek. Bu onlar için bir gelir kaynağı olacak. Turizm sektöründe yaşanan krize rağmen, kişisel kavrayışlarını doğal afet bölgelerini ya da savaş alanlarını görerek tamamlamak ve anlamlandırmak isteyen insanlar her zaman vardır’’ dedi.

RUS FEDERAL TURİZM AJANSI HABERİ YALANDI

Ancak Aronov’un bu açıklamalarına rağmen, Rus Federal Turizm Ajansı bu haberi yalanladı. Ajansın Başkanı Izo Arakhamiya, “Esad turu ile ilgili değerlendirmeye alınan bir başvuru yok’’ dedi. 

Rusya’nın Seyahat Endüstrisi Birliği sözcüsü Irina Tyurina, “Şirket, müşterilerinin güvenliğini garanti edemez. Yoğun silahlı çatışmanın olduğu savaş bölgelerine düzenlenecek böyle bir tur, Rus hukuk kurallarına aykırı” dedi.

Suriye’de 3 yıldan beri süren çatışmalarda 220 bin kişi hayatını kaybetti. 12 milyondan fazla Suriyeli ise kendi topraklarından göçmek zorunda kaldı.