Uluslararası araştırma şirketi Euromonitor International tarafından yapılan bir araştırmaya göre Çin, 2030 yılına kadar Fransa'nın 'en çok turist çeken ülke' ünvanını elinden alacak. Araştırmaya göre Çin aynı zamanda, yine 2030 yılına kadar Almanya ve ABD'yi geride bırakarak yurtdışına en çok turist gönderen ülke olacak.

Şirketin danışmanı ve söz konusu raporun yazarı Wouter Geerts, Londra'da düzenlenen Uluslararası Turizm Fuarı'nda yaptığı konuşmada turizmin Çin ekonomisinin ana unsurlarından biri haline geldiğini belirterek, çalışmasına göre Çin'in Tayvan ve çevre bölgeleri de dahil olmak üzere Asya'dan gelen birçok turistle birlikte 2030'a kadar en büyük turizm pazarı haline geleceğini açıkladı.

TURİSTLERİN YÜZDE 80'İ ASYA KITASINDAN

Çin'e giden turist sayısındaki artış ise temel olarak ekonomik gelişmelerle doğru orantılı. Çin'e giden Asyalı turistlerde de artış olduğunu belirten Geerts, mevcut durumda Çin'i ziyaret eden turistlerin yüzde 80'inin yine Asya kıtasından olduğunu belirtti.

Öte yandan, Çin'de iç turizm de önemini koruyor. Açıklanan verilere göre, Çin'de 2018 yapılan seyahat sayısı 4.7 milyar. Aynı zamanda, Asya ülkelerinden Çin'e yapılan seyahatler de 2018 yılında yüzde 10 oranında artmış durumda.

Euromonitor ayrıca, İngiltere'de turizm alanında yaşanan düşüşün de Brexit kaynaklı olduğunu açıkladı. Raporda, Brexit'in İngiltere'nin yurtdışı turizminde düşüşe yol açtığı, bunun da insanların eskisine oranla 'daha az paraya sahip olmaları' sebebiyle gerçekleştiği belirtildi.