Çin'in güneybatısındaki Sıçuan eyaletinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde 5’i turist 19 kişinin öldüğü, 247 kişinin yaralandığı bildirildi.

Şinhua ajansının haberine göre, Sıçuan'ınCiucaygou vilayet merkezinde dün yerel saatle 21.19'da meydana gelen deprem, yerin 20 kilometre altında gerçekleşti ve sarsıntı bir dakika boyunca devam etti.

Depremin olduğu dün geceden bu yana Sıçuan’da 3 ila 5 büyüklüğünde 17 artçı sarsıntı meydana geldi.

Ciucaygou’ya 300 kilometre mesafede bulunan eyaletin başkenti Çıngdu ve çevre kentlerden hissedilen depremde 19 kişi hayatını kaybetti, 247 kişi yaralandı. Bu arada hayatını kaybedenlerin arasında 5 turist olduğu açıklandı.     

Ayrıca turistik bölgelerde 100'den fazla turistin mahsur kaldığı kaydedildi.

Ciucaygou’da 2 kasaba ve 13 köy bulunuyor.  Arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğü bölgede, çok sayıda binanın yıkıldığı ya da hasar gördüğü ifade ediliyor.

Büyük şelaleleri ve karstik yer şekilleriyle ünlü bir milli park olan Ciuzai Vadisi'nin içine alan Ciucaygo, ülkenin en önemli turizm destinasyonlarından biri.

SİNCAN UYGUR ÖZERK BÖLGESİ'NDE 6,6 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Öte yandan Ciucaygou'ya yaklaşık 3 bin kilometrede uzaklıkta bulunan Çin'in Sincan Uygur Bölgesi'nde de sabah saatlerinde 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 11 kilometre altında kaydedilen depremin merkez üssünün Cinghı vilayeti olduğu ifade edildi.

Depremde can kaybının yaşanmadığı bildirildi.

Yaklaşık 140 bin kişilik nüfusu olan Cinghı vilayeti Çin’in Kazakistan sınırına 100 kilometre mesafede bulunuyor.

Çin'de deprem fay hatları ülkenin güneybatısındaki Sıçuan bölgesinden kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne uzanan alanlarda ilerliyor. Bu alanlarda sıklıkla deprem meydana geliyor.

Çin'de Sıçuan eyaletinde 2013 yılının nisan ayında meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde 200'e yakın kişi hayatını kaybetmiş, yaralı sayısı 11 bini aşmıştı.