South ChinaMorning Post’un haberine göre, söz konusu suçlular için ülkenin güneyindeki Guangdong eyaletindeki Şanvey kentinin Lufıng ilçesinde bir stadyuma açık hava mahkemesi kuruldu.

Şanvey Orta Halk Mahkemesi ve Lufıng Halk Mahkemesinin birlikte yürüttüğü davada, duruşmaya çıkarılan 12 suçludan 10’u uyuşturucu tacirliği, adam öldürme ve soygun suçlarından idama mahkum edildi.

Suçlarının onanmasının ardından mahkumlar idam edilirken, söz konusu kişilerin kimlik bilgileri paylaşılmadı. Duruşmaya çıkarılan diğer iki kişinin suçları ve cezalarına ilişkin de bilgi verilmedi. Yerel halktan stadyuma gelen binlerece kişinin davayı izlediği bildirildi.

Lufıng uyuşturucu tacirliği vakalarının sıkça meydana geldiği bir yerleşim biri olarak biliniyor. Lufıng’daki stadyumda temmuz ayında kurulan açık hava mahkemesinde de 8 kişi uyuşturucu tacirliğinden idam mahkum edilmiş, mahkeme sonrası cezaları icra edilmişti.

Ayrıca ilçede, 2014 yılında 3 bin güvenlik görevlisi ile yapılan uyuşturucu operasyonlarında yaklaşık 3 ton metafetamin ele geçirilmiş ve 200 kişi göz altına alınmıştı.