Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, temaslarda bulunmak üzere geldiği Londra'da İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve Edinburg Dükü Prens Philip tarafından resmi törenle karşılandı.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping 4 günlük Londra ziyaretine başladı. Dün akşam saatlerinde Londra'ya gelen Çin Devlet Başkanı Jinping ve eşi Peng Liyan, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve Edinburg Dükü Prens Philip tarafından bugün Horse Guards'ta resmi törenle karşılandı. İngiltere Başbakanı David Cameron'ın da katıldığı tören sırasında Green Park'ta 41 pare top atışı yapıldı. Atlı askerlerin ve bando ekinin de yer aldığı törende Kraliçe Elizabeth, Xi Jinping'e İngiliz yetkilileri takdim etti.

Buckingham Sarayı'nda ağırlanan Xi Jinping'in 4 günlük ziyareti sırasında iki ülke arasında yatırım ve ticaret anlaşmaları imzalaması bekleniyor. Londra'daki temasları kapsamında İngiltere Parlamentosunda konuşma yapması beklenen Xi Jinping, daha sonra İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn ile bir araya gelecek. Çin Devlet Başkanının, İngiltere Başbakanı David Cameron ile görüşme gerçekleştirmesi de bekleniyor.