Resmi basın organlarında yer alan haberlerde, ülkede yürütülen yolsuzlukla mücadele kapsamında, adı rüşvet ve yolsuzluğa karışan yetkililerden Kasım 2012 ve Haziran 2015 arasında 6,2 milyar dolar alındığı bildirildi.

Yolsuzlukla mücadele kapsamında haksız kazançla elde edilen gayrimenkuller de iade edildi.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 2012'de Çin Komünist Partisi liderliğini devralmasından sonra yolsuzluğa karşı mücadele başlatarak, "tüm partinin tetikte olmasını ve yolsuzluğu partinin hayatta kalmasına karşı bir tehdit olarak gördüğünü" belirtmişti.

Ayrıca Şi, "kaplanlar" olarak tanımlanan üst düzey bürokratlardan, "sinekler" diye bilinen alt düzey bürokratlara kadar herkesin yolsuzluktan kaçınması gerektiğini ve ülkedeki yolsuzluğun kökünü kazıyacağını vurgulamıştı.

Şi'nin ülkedeki yolsuzluğa karşı başlattığı mücadele kapsamında ÇKP Merkezi Disiplin ve Denetleme Komisyonu ve bölgesel birimleri 2012'den bu yana tüm ülkede 75 milyon ÇKP üyesini araştırdı.

Yolsuzluk soruşturmaları kapsamında ülkede bir zamanların en güçlü isimlerinden olan ve "güvenlik çarı" olarak da bilinen eski Politbüro Daimi Üyesi Cou Yongkang dahil çok sayıda üst düzey görevli hakkında mahkumiyet veya idam cezaları verildi.