Şinhua ajansının haberine göre, Çin Ulusal Sağlık ve Aile Planlaması Komisyonu Sözcüsü Song Şuli, Çin'in güneyindeki Guangdong, Fucien, Yünnan ve Guangşi eyaletlerinde bu yıl deng humması vakalarında yüzde 99 artış gözlendiğini belirtti.

Tropik ve yarı tropik bölgelerdeki 100'den fazla ülkede deng hummasının görüldüğünü ifade eden sözcü Song, sivrisinek yoluyla insana bulaşan virüsün kas ve eklemlerde şiddetli ağrılara neden olmasının yanı sıra yüksek ateşe sebebiyet verdiğini söyledi.

Komisyonun, deng hummasının yayılımını önlemek amacıyla sivrisineklerin yok edilmesi ve hastalığa karşı korunma yollarını içeren bir genelge yayınlayarak sağlık kuruluşlarına çağrıda bulunduğu aktarıldı.

Güneydoğu Asya ülkelerine Çinlilerin seyahatinin artması sonucu virüsün bu bölgelerden taşınmış olabileceği ifade edilirken, güney bölgelerde yüksek sıcaklık ve yağışların etkisiyle sivrisineklerin arttığı kaydediliyor.

Diğer yandan Çin Ulusal Virüs Kontrol ve Önleme Enstitüsü'nden yetkililer, hastalık belirtileri olan kişilerin derhal hastanelere gitmeleri konusunda uyarıda bulundu.