Yerel basındaki haberlere göre, sirke ait aracın arkasındaki kafesinden kaçan aslan, kamyonun kasasından yola atladı.

Arkadan gelen bir aracın çarpması sonucu bacağından yaralanan aslanın yol kenarındaki bir mola yerine doğru yürümeye çalışması üzerine bölgede bulunanlar, araçlarıyla barikat oluşturdu ve polise haber verdi.

Görgü tanıkları, araçlardan ürken aslanın yol kenarına yattığını ancak olay yerine gelen polislerin, sakinleştirici iğne ile yakalanana kadar saldırmasından endişe ettiği için aslanı 20 el ateş ederek öldürdüğünü anlattı.

Adının açıklanmasını istemeyen bir polis memuru da "Aslanın öldüğünden emin olmak için bu kadar çok ateş açtık. Aslanın, insanlara zarar verebileceğinden korktuk" dedi.

Sirk yetkilileri hakkında soruşturma başlatılırken 200 kilogramlık aslanın kamyondaki kafesinde aşırı sıcak nedeniyle saldırganlaştığı ve metal kafesi kırarak yola atladığı sanılıyor.

Çeşitli hayvan hakları örgütleri, yaralı aslanın vurulmasını kınadı.

Anavatanı Afrika olan aslanlar, sirklerde gösteriye çıkarılmak için yasa dışı yollardan farkla ülkelere satılıyor. Aslan ve diğer bazı vahşi hayvanların organları, Çin'de geleneksel tıpta da kullanılıyor.

Öte yandan son zamanlarda Uzak Doğu'daki zengin aileler arasında vahşi hayvanların evcil hayvan gibi beslenmesine sık rastlanıyor. Mart ayında Çin'in PingDu kentinde soyu tükenme tehlikesi altındaki bir Sibirya kaplanının apartmanın üst katlarından düşerek ölmesinin ardından 3 milletvekilinin 11 Sibirya kaplanı beslediği ortaya çıkmıştı.