Şinhua ajansının Çin Komünist Partisi Genel Bürosu ve Devlet Konseyi'nin açıklamasına dayandırarak verdiği haberde, toplu taşıma araçlarında ve kalabalığın yoğun olduğu yerlerde güvenlik önlemlerinin yükseltileceği ifade edildi.

Açıklamaya göre, havalimanları, tren hatları, okullar, hastaneler, ticari merkezler gibi kalabalığın yoğun olduğu yerlerde ''terör'' saldırılarını önlemek amacıyla güvenlik güçlerinin ve kameraların sayısı artırılacak.

Olası saldırılara karşı alınacak tedbirler kapsamında, vatandaşların kimlik bilgileri ve banka hesaplarını içeren "ulusal nüfus bilgi veri tabanı sistemi" oluşturulacak.

Haberde, otellere girişler, ikinci el eşya alım satımı, araç onarımı gibi günlük faaliyetlerin yanı sıra eğlence ve kültürel etkinliklere katılımlarda vatandaşların kimlik bilgileri ile kayıt yaptırılması gerektiği de vurgulanırken, idari bölgelerin bu konuda güçlendirileceği kaydedildi.

Merkezi Hong Kong'da bulunan South ChinaMorning Post gazetesi de Pekin yönetiminin, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde güvenlik önlemlerini artırdığını yazdı.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi başta olmak üzere ülkenin bazı yerlerinde patlama ve bıçaklı saldırı gibi olaylar Pekin yönetimi tarafından doğrudan "radikal gruplar" ile ilişkilendiriliyor ancak yaşanan birçok olayla ilgili net bilgi verilmiyor.