Çin'in Guangdong eyaletinde meydana gelen heyelanda kayıp sayısının 85 olduğu, şu ana kadar bir cansız bedene ulaşıldığı bildirildi.

Şinhua ajansının haberinde, Şıncın kentindeki organize sanayi bölgesinde meydana gelen heyelanda, daha önce 91 olarak açıklanan kayıp sayısının 85 olduğu ve toprak altından bir kişinin cesedinin bulunduğu bilgisi yer aldı.

Yetkililer, 33 binanın toprak altında kaldığı heyelan bölgesinde 3 bine yakın ekibin arama kurtarma çalışmaları yürüttüğünü ifade ederek, yağış ve oluşan kalın çamur tabakasının çalışmaları zorlaştırdığını kaydetti.

Öte yandan, yaralanan 16 kişinin hastanede tedavi gördüğü, bölgeden tahliye edilen 900 kişinin geçici barınaklara yerleştirildiği ve temel ihtiyaçlarının karşılandığı bildirildi.

Pazar günü bölgede meydana gelen heyelanın akabinde de devlete ait PetroChina'nın Doğu-Batı doğalgaz boru hattında patlama olmuş ve zarar gören 400 metrelik hattı tamamen boşaltılmıştı. Şirket yetkilileri geçici boru hattı inşasının 10 güne kadar tamamlanacağını açıkladı.