Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) resmi yayın organlarından Global Times, ülkenin kuzeydoğusundaki Cilin eyaletinde güvenlik yetkililerinin, vatandaşların ve kurumların şüphelenilen casusluk durumlarını ihbar edebilmeleri amacıyla "Alo casus ihbar hattı" uygulaması başlattığını yazdı.

Haberde, ihbar hattının, casusluk yapan yabancı kuruluş ve bireylerin yanı sıra casusluk konusunda yardım ve yataklık yapanları hedef aldığı ifade edildi. Çin'e karşı casusluk faaliyetinde bulunan yerli ve yabancı kurum ve bireylerin cezalandırılacağı da belirtildi.

Ülkenin kuzeydoğusunun askeri ve endüstriyel açıdan bir merkez olmasından dolayı bu bölgedeki Cilin eyaletinin Çin'in ulusal güvenliği korumada önemli bir nokta olduğu kaydedildi.

Öte yandan, Çin'de son yıllarda casusluk faaliyetlerinin önemli derecede arttığı savunulurken, casusluk eylemlerinin sadece askeri alanlar değil, aynı zamanda ekonomik ve siyasi amaçlara da nüfuz ettiğine dikkat çekildi.

Geçen hazirandan bu yana Çin'de casusluk suçundan tutuklanan Japonların sayısı dörde çıkarken, içlerinden birinin Cilin'de askeri tesise yakın konumda casusluk yaparken yakalandığı açıklanmıştı.