Çin'in Konakri Büyükelçisi Bian Jianqiang, yardımın alınan önlemleri güçlendirmek ve salgının etkilediği bölgelerdeki hayat koşullarını iyileştirmek için yapıldığını açıkladı. Büyükelçi, kısa süre sonra 2 milyon dolarlık bir yardım daha yapacaklarını bildirdi.

Ebola ile mücadele kapsamında Çin, Gine'ye şimdiye kadar toplam 5 milyon 650 bin dolarlık yardım yaptı.

Afrika Kalkınma Bankası, geçen hafta Fildişi Sahili, Liberya, Gine ve Sierra Leone'nin Ebola ile mücadele edebilmesi için 152 milyon dolarlık yardımda bulunacağını bildirmişti. Uluslararası Para Fonu (IMF) da Liberya'ya 49, Gine'ye 41 ve Sierra Leone'ye 40 milyon dolar olmak üzere, toplamda 130 milyon dolarlık yardım yapılacağını duyurmuştu.

BM: "EBOLA NEDENİYLE GİNE'DE HAYAT ÇOK ZORLAŞTI" 

BM Gine temsilcisi Anthony Banbury, ülkede yayılan salgının sadece bir sağlık krizi olmadığını, her sektörü etkileyen karmaşık ve ciddi bir sorun hale geldiğini ifade etti.

Ebola'nın sağlık dışında tarım, eğitim gibi birçok alanı tehdit ettiğini kaydeden Banbury, salgına karşı çok boyutlu çözümler üretilmesi gerektiğini bildirdi.

Banbury, Gine'nin başkenti Konakri'de yaptığı basın toplantısında, dünya çapındaki krizlerle mücadele etme tecrübesiyle BM'nin, Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde ve Ebola virüsüyle mücadele komisyonu üyelerinden Dr Sackoba Keita önderliğinde, finansal ve lojistik alanda yardımlarda bulunacağını vurguladı.

Bir heyetle önceki gün Gine'ye gelen Banbury, hükümet yetkilileriyle müzakerelerde bulunup, Ebola virüsüyle mücadele koordinasyon biriminde çalışmalarına başladı.

Dünya Sağlık Örgütü, Gine, Liberya ve Sierra Leone'de Ebola salgınından şimdiye kadar 8 bin 11 vaka tespit edildiğini, bunlardan 3 bin 857'sinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.