Çinli yetkililer, bölgedeki yangının kontrol altına alındığını ancak görev başındaki 18 itfaiyeciden haber alınamadığını belirtti. Yetkililer, yangında 6 itfaiyecinin de hayatını kaybettiğini açıkladı.

Limandaki yangında yaralanan 66 itfaiyecinin tedavisi de hastanelerde sürüyor.

YARALAR SARILIYOR, HALK KAN BAĞIŞI YAPIYOR

Bu arada, bölgedeki ev ve iş yerlerine büyük zarar veren patlamanın ardından yaraların sarılması için çalışmalar da başladı.

Patlamanın meydana geldiği deponun civarındaki büyük konteynırlar parçalanarak cadde ve sokaklara savrulurken, deponun bir kilometre yakınında bulunan prefabrik barınaklar tamamen yıkıldı. Ev ve işyerlerinin yanı sıra çok sayıdaki araçta da hasar oluştu.

Evleri zarar gören vatandaşlar tahliye edilerek, geçici yaşam alanlarına yerleştiriliyor. Yetkililer, vatandaşların barınmadan gıdaya tüm ihtiyaçları gidermeye çalışıyor. Özellikle askerlerden oluşan yardım ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

Patlamada yaralanan 500'den fazla kişi şehrin liman bölgesindeki hastanelere götürüldü. Yaralanmalarının çoğuna cam kırıkları, taş ve demir parçalarının neden olduğu belirtildi.

Bölgede yaşayan birçok kişinin hastanelere ve kent merkezindeki işlek bölgelerde açılan seyyar stantlara giderek kan bağışı yaptığı, taksicilerin ve ticari araçları bulunanların yaralıları hastaneye ücretsiz götürdüğü ifade edildi. Ayrıca, bazı otellerin de evleri hasar gören vatandaşlara ücretsiz konaklama imkanı sağladığı bildirildi.

Güvenlik amaçlı 200 silahlı polisin patlamanın gerçekleştiği depo civarında konuşlandığı kaydedildi.

DÜNYANIN EN HIZLI BİLGİSAYARLARINDAN TİANHE-1 DURDU

Öte yandan, dünyanın en hızlı bilgisayarlarından Çin üretimi Tianhe-1'in bulunduğu binanın patlama bölgesine birkaç kilometre uzaklıkta olduğu, binanın içinde küçük çaplı hasar oluştuğu belirtildi. Bilgisayarın zarar görmediği ancak önlem amacıyla bilgisayar sisteminin geçici olarak kapatıldığı ifade edildi.

Tianhe-1, Çin'de üniversite ve bankaların yanı sıra 300'den fazla kuruluşa veri sağlıyor.