Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Eurogroup toplantısında ülkenin kreditörlere borcunun hafifletilmesi ihtimaline ilişkin, "Bu, bizim kısır döngüden çıkıp verimli bir döngüye girmemizi sağlayacak bir işaret." dedi.

Çipras, temel sağlık hizmetlerine ilişkin bir panelde yaptığı konuşmada, ülkesinin krizden kurtulması noktasında iyimser olduğunu söyledi.

Bugünkü Yunanistan gündemli olağanüstü Euro Bölgesi Maliye Bakanları (Eurogroup) Toplantısı'nda borç hafifletmenin de gündeme geleceğini anımsatan Çipras, "Bunun ne kadar önemli olduğunu söylememe gerek yok. Borç hafifletilmesi kaçınılmaz ve ülke ekonomisinde yeni bir hava yaratabilir, mali durumumuza yeni bir nefes verebilir. Bu, bizim kısır döngüden çıkıp verimli bir döngüye girmemizi sağlayacak bir işaret." şeklinde konuştu.

Çipras, meclisten geçen vergi ve emeklilik yasa tasarılarına da değinerek, "Ülkeyi destekleyecek, yeni bir sayfa açacak ve ülkede adil bir gelecek yaratacak her adım kararlılıkla atılacak." ifadelerini kullandı.

Borç batağındaki Yunanistan ile kreditör kuruluşlar olan Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası, Avrupa İstikrar Mekanizması ve IMF arasındaki, 86 milyar avroluk kurtarma paketinin kredi dilimlerini serbest bırakacak gerekli reformlara ilişkin gözden geçirme süreci, anlaşmazlıklar nedeniyle aylardır devam ediyor.