Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, Atina'da Avusturya Başbakanı Werner Faymann ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, "Emekli maaşlarında daha fazla kesinti yapılması mümkün değil" dedi.

Yunanistan Başbakanı Çipras, daveti üzerine son dönemlerde ekonomik anlamda zor günler geçiren Atina'yı ziyaret eden Avusturya Başbakanı Werner Faymann ile bir araya geldi. İki başbakan görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzenledi. Açıklamaları sırasında Yunanistan ile uluslararası kreditörler arasındaki ekonomik krize bir çözüm bulunacağına inandığını kaydeden Avusturya Başbakanı Faymann, "Bana göre Yunanistan olmadan Avrupa'nın huzurlu, iyi geleceğinin olması düşünülemez. Geleceğe birlikte bakmak da Avrupa ve Euro Bölgesi'nin ortak bir görevidir" dedi. Faymann, gençlerin bir amaca ihtiyacı olduğunu kaydederek, "İnsanlar için, insaniyet için ve huzur politikası sebepleri için alternatif bir çözümü yok. Şu ana kadar bir tane bulamadık" ifadesini kullandı. Faymann, Yunanistan'ın borsada bir takım değişiklikler önermesi konusunda ısrar etti.

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras da 2 saatlik görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, emekli maaşlarında daha fazla kesinti yapılmaması ya da vergilerin yükseltilmesi konusunda geri adım atmadı.

Yunanistan'ın egemen bir devlet olduğunu kaydeden Çipras, "Bu hükümet son dönemlerde manda altına alındı. Vergileri nasıl dağıtacağına, bu parayı nasıl kazanacağına karar vermek bu hükümetin sorumluluğudur. Paranın, maaşlardaki yeni kesintilerden gelmesi yönündeki ısrar bizim için anlaşılmaz bir ısrar. Emekli maaşlarında daha fazla kesinti yapılması mümkün değildir" diye konuştu.