Çipras, Yunanistan Savunma Bakanlığı ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, ülkede ekonomik kriz nedeniyle son günlerde zorluklar yaşandığını ancak Yunan ordusunun caydırıcı gücünün sürdürülmesinin müzakere edilemez olduğunu belirtti.

Yunan hükümetinin silahlı kuvvetlere karşı olan yükümlülüklerini yerine getirmekten vazgeçmeyeceğini ifade eden Çipras, şöyle konuştu:

"Kesintilerin nerede ve ne şekilde olacağına biz karar vereceğiz. Elimizden geldiğince toplumsal yapıda yeni eşitsizlikler oluşturmayı amaçlayan kesintileri kabul etmeyeceğiz. Yunanistan içerisinde bulunduğu görülmemiş ekonomik zor koşullara rağmen jeopolitik gücünü sürdürüyor. Ülkenin jeopolitik yönü tartışma konusu değil. Ancak var olan jeopolitik gücü çok yönlü ve çok boyutlu bir dış politika ile daha da geliştirme imkanları var."

Başbakan Çipras, Pazar günü yapılacak halk oylamasını da hatırlatarak, Yunan halkına birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Meseleyi dramatikleştirmeden herkesin demokratik sürece saygılı olması gerektiğini vurgulayan Çipras, "Halk oylamasından sonra yine hepimiz, Yunan halkının haysiyetini ve milli egemenliği koruyarak, ülkenin krizi atlatması için çaba göstereceğiz" dedi.