ABD'de başkanlık yarışında Demokrat Parti'nin muhtemel adayı Hillary Clinton ile görüşen Demokrat aday adayı Vermont Senatörü Bernie Sanders, yarışı bırakmadığını ancak Cumhuriyetçi Parti'nin muhtemel başkan adayı Donald Trump'ın yenilmesi için yardım etme sözüne sadık kalacağını bildirdi.

ABD'de başkanlık yarışının ön seçim süreci, dün Demokratların başkent Washington DC'deki seçimleriyle tamamlandı. Seçim akşamı Demokratların iki aday adayı Clinton ile Sanders bir araya geldi.

Sanders, görüşmenin ardından yaptığı basın açıklamasında, yarışı henüz bırakmadığını belirterek, "Demokrat Parti'yi, işçileri ve düşük gelirli insanları temsil eden bir parti haline getirmek için verdiğimiz mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

"Donald Trump, ABD Başkanı olmaya kesinlikle uygun değil" ifadesini kullanan Sanders, Trump'ın başkanlık yarışında galip gelmemesi için elinden geleni yapacağı sözünü yineledi.

Amerikan medyasına yansıyan haberlere göre Sanders, görüşmede Clinton'a saygı duyduğunu, ancak elindeki tüm kartları kullanmaya devam edeceğini dile getirdi. Demokratlarda Clinton'ın muhtemel adaylığının belli olmasının ardından tüm gözler, yarıştan çekilip Clinton'a destek verip vermeyeceği merak edilen Sanders'a çevrilmişti.

Sanders'ın yarıştan çekilmeyeceğini açıklaması, ön seçimlerde 23 eyalette ipi göğüsleyen ve toplam bin 881 delege elde eden Sanders'ın bu kozlarını parti kurultayına kadar kullanmak istediği yorumlarına neden oldu.

Ön seçim sürecinde, parti kurultayından başkan adayı olarak çıkabilmek için gereken 2 bin 383 delegeye geçtiğimiz hafta ulaşan Clinton'ın kesin başkan adayı olabilmesi için 23-25 Temmuz tarihlerinde Philadelphia'da yapılacak Demokrat Parti kurultayında da yeterli delege desteğiyle çıkması gerekiyor.