Demokrat Parti'nin 2016 ABD Başkan adayı Hillary Clinton, son seçim mitinglerini, eşi Bill Clinton, kızı Chelsea Clinton, ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama ile birlikte müzik dünyasının yıldız isimlerini yanına alarak tamamladı.

Beyaz Saray'ı Cumhuriyetçilere kaptırmak istemeyen Demokratlar, adayları Clinton'ın seçim kampanyasının son gecesine en üst düzeyde katılım sağladı.     

Pensilvanya'nınPhiladelphia kenti ve Kuzey Carolina'nın Raleigh kentinde son mitinglerini yapan ABD'nin ilk kadın başkan adayı Clinton'ın seçim kampanyası Demokratların ve ünlü yıldızların gövde gösterisine döndü.     

Hillary Clinton'ın Philadelphia'daki son mitinginde eski ABD Başkanı eşi Bill Clinton ile kızı Chelsea Clinton sahneye gelen ilk isimler oldu.     

Daha sonra ABD Başkanı Obama ve eşi Michelle Obama sahneye gelerek mitinge katılanlara hitap etti.     

Başkan Obama, "Amerika'nın kin ve suçlama siyasetini reddeceğine bahse girerim. Korkuyu reddedeceğinize ve umudu seçeceğinize bahse girerim. Amerikan halkının bilgeliği, terbiyesi ve cömertliğinin kazanacağına bahse girerim ve hiçbir zaman kaybetmediğim bir bahis bu." diye konuştu.     

Beyaz Saray'da art arda iki kez seçilerek 8 yıl başkanlık yapan Obama, 18 dakikalık konuşmasının sonunda ABD'nin ilk kadın başkan adayı Hillary Clinton'ı anons etti.     

"KÖPRÜLER YAPAN BİR AMERİKA İÇİN OY VERİN, DUVARLAR YAPAN İÇİN DEĞİL"     

Clinton Philadelphia'daki konuşmasında halkı oy vermeye çağırırken, Meksika sınırına duvar öreceğini söyleyen Trump'a gönderme yaparak, "Köprüler yapan Amerika için oy verin, duvarlar yapan için değil." ifadelerini kullandı.     

Clinton'ın seçim kampanyasına, LeBron James, Beyonce Jay Z, StevieWonder'den sonra Bruce Springsteen, Jon Bon Jovi ve Lady Gaga gibi ünlü isimler katılarak destek verdi.     

Jon Bon Jovi ve Bruce SpringsteenPhiladelphia'daki mitingde sahne alırken, Kuzey Carolina'nın Raleigh kentindeki mitinge ise ünlü şarkıcı Lady Gaga katıldı.     

Lady Gaga, Michael Jackson'ın eski Başkan George Bush ile Beyaz Saray'daki görüşmesinde giydiği siyah askeri üniformanın benzerini giydi.     

Miting alanındaki kalabalığa hitap eden Lady Gaga, "Ayağa kalkmanızı istiyoruz. Bu tarihin bir parçası olun. Size söylediğim, şu anda, şimdi bizimle olmanız ve geleceğiniz için ve çocuklarınızın geleceği için mücadele etmeniz." dedi.     

Lady Gaga ayrıca Florida'da bir güvenlik görevlisinin öldürdüğü siyahi genç Trayvon Martin için yazılmış "AngelDown" şarkısını seslendirdi.