Suudi Arabistan'da ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromunun (SARS) farklı bir türü olan Corona virüsü (MERS-CoV) hastalığına yakalanan bir kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesinde yayınlanan açıklamaya göre, Riyad kentinde Corona virüsü teşhisi ile tedavi gören bir kişi yaşamını yitirdi, Medine kentinde ise bir kişide Corona virüsü tespit edilerek, tedavi altına alındı.

Açıklamada, ramazan ayının başından bu yana Corona virüsünden Medine, Cidde ve Necran kentlerinde birer kişi olmak üzere, 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 37 kişiye de virüs teşhisi konulduğu ancak tedavi edilerek iyileştikleri belirtildi.

Virüse yakalananlardan 25'inin başkent Riyad'da, 3'ünün Cidde'de, birinin Medine'de ve diğerlerinin ise farklı kentlerde yaşadığı aktarılan açıklamada, Eylül 2012'den bu yana 596 kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiği, 14 kişinin halen tedavi gördüğü, 791 kişinin ise tedavi sonucu iyileştiği kaydedildi.

Suudi Arabistan başta olmak üzere, Ortadoğu ülkelerinde görülen virüs, akciğer ve böbrekleri tahrip ediyor. Bağışıklık sistemini çökerten virüsün, uzun süreli yakın temasla bulaştığı belirtiliyor. Kaynağı hakkında yeterli bilgi olmayan virüse karşı henüz koruyucu aşı veya ilaç tedavisi bulunmuyor.