Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ta bir sinegoga düzenlenen saldırıyla ilgili polis, Sinagog saldırısında başından yaralanan kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Saldırıda yaralanan 2 polis memurunun tedavisi sürüyor.

Kopenhag'ın merkezinde Nörreport treni istasyonu yakınlarındaki bir sinagoga gece yerel saat 01.00 sıralarında silahlı saldırıda bulunuldu.

Olayda 2 polis yaralanırken bir sivil kişi de başından ağır şekilde yaralandı. Kopenhag polisi, 8 saat arayla gerçekleşen ikinci saldırı sonrası bu sabah saat 04.00'te bir basın açıklaması yaptı.

Polis sözcüsü olayla ilgili detay vermekten kaçınırken Sinagog saldırısında başından yaralanan sivil kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Böylelikle iki saldırıda ölenlerin sayısı 2'ye, yaralanan polislerin sayısı 5'e yükseldi. Polislerin hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Başkentin en işlek ikinci istasyonu olan Nörreport tren İstasyonu boşaltılırken tren seferleri iptal edildi.

Polis şehrin genelinde hem Krudttönden saldırısı, hem de sinagog saldırısının zanlılarını arıyor. İki olayın birbiriyle bağlantısı olup olmadığı araştırılıyor. Henüz zanlıların yakalanmadığı bildirildi.