Fransa Hava Kuvvetleri Komutanı General Andre Lanata, Fransız savaş uçaklarının 2014 eylül ayından bu yana Irak ve Suriye’deki terör örgütü DEAŞ hedeflerine bin 600’den fazla bomba ve füze attığını açıkladı.

Hava Kuvvetleri Komutanı General Lanata'nın, ordunun Irak ve Suriye’deki hava operasyonları ile ilgili Meclis Savunma Komisyonuna 12 Ekim’de yaptığı açıklamalar bugün kamuoyu ile paylaşıldı.

Lanata, komisyona yaptığı açıklamada, ‘’Hava Kuvvetleri, 2014 eylül ayından bu yanan DEAŞ hedeflerine bin 600’den fazla bomba ve füze attı. Bu düzenli ve daha önce eşi görülmemiş yoğunlukta bir hava operasyonu.‘’ dedi.

Fransız savaş uçaklarının, 2 bin 300 kez havalanarak, Irak ve Suriye üzerinde 10 bin saat uçuş gerçekleştirdiğini belirten Lanata, savaş uçaklarının, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki hava üssünden ve Akdeniz’de bulunan Charles de Gaulle uçak gemisinden havalandıklarını kaydetti.

Lanata, savaş uçaklarının yoğun bombardıman dolayısıyla, başta ABD, Kanada ve diğer Avrupa ülkelerinden cephane desteği aldığını bildirdi.

Musul’un DEAŞ’tan geri alınması için peşmergeleri eğitmek üzere geçen yıl bölgeye askeri uzmanlar ve teçhizat gönderen Fransa, son olarak Musul operasyonuna destek için top bataryası sevk etmişti.