ABD'nin New Mexico eyaletine bağlı Albuquerque kentinde Cumhuriyetçi Parti’nin tek başkan aday adayı iş adamı Donald Trump'ı protesto edenlerle polis arasında çatışma çıktı.

Yetkililer, Trump'ın konuşma yaptığı Kongre Merkezi'nin önünde gösteri yapan grubun güvenlik güçlerine plastik şişe fırlatması üzerine polisin biber gazı ve duman bombası kullandığını açıkladı.

Üzerinde Trump'ın resimleri olan tişörtleri yakan göstericiler, "Faşist Trump", "Yeterince duyduk" yazılı pankartlar açtı.

Kongre Merkezi'ne girmeyi başaran ve kendisini protesto eden bir göstericiyle tartışmaya giren Trump, "Senin yaşın kaç? Hala altında bez var. Koş evine, annene git."  ifadelerini kullandı.

Trump, güvenlik güçlerini göstericileri bir an önce dağıtmaları uyarısında bulundu. Trump'a destek verenler de göstericilere tepki gösterdi.

Kongre Merkezi'nin cam kapısı, itişmeler sırasında kırılarak paramparça oldu.

New Mexico, ABD'nin en fazla Latin kökenli nüfusa sahip eyaleti olarak tanınıyor. 

Eyalet Valisi Susana Martinez, Trump'ın göçmenlerle ilgili açıklamalarına sert tepki göstermişti. Ülkenin tek Latin kökenli valisi olan Martinez, Trump'ın ABD ile Meksika arasındaki sınıra duvar inşa etme önerisini eleştirmişti. Martinez'in eleştirilerine yanıt veren Trump, seçilirse valiyi görevden alacağını belirtmiş, "Belki de New Mexico valisinin yerine oynarım. İşte o zaman eyalet kalkınır." demişti.