Afganistan'ın güneyindeki Helmand kentinde bir düğün yerine dün akşam düzenlenen roketli saldırıda ölenlerin sayısı 30'a, yaralananların sayısı 50'ye yükseldi.

Helmand Valiliği Sözcüsü Ömer Zvak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin Sangin ilçesinin Meyan Rodi bölgesinde düğün yapılan bir yere roketli saldırı düzenlendiğini söyledi.

Saldırıda çoğu çocuk ve kadın 30 kişinin öldüğünü 50 kişinin de yaralandığını dile getiren Zvak, "Bu sayıları sadece kentin merkezindeki iki hastaneden aldık. Başka hastanelere götürülen ölü ve yaralı var mı, henüz bilmiyoruz" dedi.

Zvak, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ifade ederek, "Bu olayda yakınlarını kaybeden kişiler, düğün sırasında bölgede Taliban ile Afgan güvenlik güçleri arasında çatışma olduğunu ve düğünün yapıldığı yere isabet eden roketin Afgan askeri tarafından ateşlendiğini iddia ediyor. Bu iddianın araştırılması için bölgeye heyet gönderildi" diye konuştu.

Yakınlarını kaybedenlerin Helmand'da gösteri düzenleyerek, gerçeklerin ortaya çıkarılmasını talep ettiği belirtildi. Olayda ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

Taliban sözcülerinden Kari Yusuf Ahmadi de düğün yerine atılan roketin Afgan askerleri tarafından ateşlendiğini iddia etti.

Helmand kentinin bazı ilçelerini ele geçirmek isteyen Taliban militanları ile güvenlik güçleri arasında son dönemde çatışmalar meydana geliyordu.