Örgütün Başkanı Jeanne Liu, dünyanın Ebola salgınını kontrol almakta başarısız olduğunu, liderlerin ülkeler arasındaki bu tehdidi engelleyemediğini belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) 8 Ağustos'ta kanıtlanmış tedavisi ve aşısı bulunmayan Ebola hastalığı ile mücadele için küresel kamu sağlığı acil durumu ilan ettiğini hatırlatan Liu, DSÖ'nün bu açıklamasından sonra liderlerin ve yetkililerin harekete geçme konusunda birlik oluşturmadığını vurguladı.

Liu, uluslararası topluma, Gine, Sierra Leone ve Liberya'ya hastaneler için yatak, kalifiye sağlık personeli gönderilmesi ve seyyar laboratuvarlar kurulması için maddi destek çağrısında bulundu.

Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü, Liberya'nın başkenti Monrovia'da her gün, sağlık merkezi dolu olduğundan birçok hastayı geri çevirmek zorunda kaldıklarını, 800 yatağa daha ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

Liberya ve Sierra Leone'de hastaların tedavi edilememesinin ve sokaklarda ölmesinin salgının yayılmasına yol açtığı vurgulandı.

EBOLA, DEMOKRATİK KONGO CUMHURİYETİ'NDE 31 CAN ALDI

Öte yandan Orta Afrika ülkesi Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde (DKC) Ebola nedeniyle bugüne kadar 31 kişinin öldüğü açıklandı.

DKC Sağlık Bakanı Felix Kabange, geçen ay başkentin kuzeydoğusundaki Ekvator eyaletinde tespit edilen salgında 31 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Kabanga, bölgenin karantina altına alındığını ve 50'den fazla hastanın tedavi gördüğünü, yaklaşık 200 kişinin de gözetim altında tutulduğunu belirterek salgından etkilenen diğer ülkelerden farklı olarak Ekvator'un ormanlık olduğunu ve bu nedenle salgının başka bölgelere yayılmasının sınırlı kaldığını vurguladı.

BM, salgınla mücadele edebilmesi için DKC'ye 1,5 milyon dolarlık yardımda bulunmuştu.