Hırvatistan'ın Zmeyavets şehri ile Sırbistan'ın Başki Monoştor şehirleri arasında, Tuna Nehri'nin batı yakasında bulunan alanın ne Sırbistan'a ne de Hırvatistan'a ait olduğunu öne süren Yedliçka, 7 kilometrekarelik alanın "tarafsız bölge" olduğunu savundu.

"liberland.org" internet sitesinde, yeni kurduğu devletin vatandaşlığına geçmek isteyenlerin başvurularını da kabul eden Yedliçka, site aracılığıyla "Liberland" hakkında ziyaretçilere bilgi veriyor.

Sitede yer alan bilgilere göre, tam adı Özgür Liberland Cumhuriyeti olan devletin bayrağı ve arması da bulunuyor. Vit Yedliçka'nın devlet başkanı olduğu devletin, resmi dili ise Çekçe.

Sitede ayrıca ilan edilen yeni devletin sloganının "Yaşa ve diğerlerinin yaşamasına izin ver" olduğu belirtilirken, yeni devletin sınırları içinde adaletli insanlardan oluşan bir toplum kurmanın amaçladığı kaydediliyor.

"Liberland" isimli devletin Monako, Hong Kong ve Lihtenştayn gibi ülkelerden ilham alınarak kurulduğu ifade edilirken, vatandaşlık için başvuracak kişilerin başvuruların kabul edildiği bildirildi.

Sitede, 13 Nisan'da kurulduğu belirtilen "Liberland" devletinde kaç kişinin yaşadığı hakkında bilgi verilmiyor.