Adele'in basın ofisinden yapılan açıklamada, "Adele, müziğinin herhangi bir siyasi kampanyada kullanılmasına izin vermedi" denildi.

Söz konusu açıklama, Trump'tan hoşlanmayan bazı Adele hayranlarının şarkıların kampanyada kullanılmasına tepki göstermesinin devamında geldi.

Adele'in en popüler parçalarından olan "Rolling InTheDeep" ve "Skyfall", Trump seçim kampanyasında kullanılıyordu.

Kanadalı Rock yıldızı NeilYoung ile ABD'li müzik grubu Aerosmith'invokalisti Steven Tyler da, Adele gibi, kendi parçalarının Trump tarafından kullanılmasına tepki göstermiş, bunun tekrarlanmaması uyarısında bulunmuştu. Adele daha önce yaptığı bir açıklamada, İngiltere'de ana muhalefette olan İşçi Partisi'nin "tepeden tırnağa" destekçisi olduğunu bildirmiş, iktidardaki Muhafazakar Parti'nin lideri ve İngiltere Başbakanı David Cameron'ı "mankafa" olarak tanımlamıştı.

Adele'in son albümü "25", ABD'de piyasaya çıktığı ilk iki haftada satış rekoru kırmıştı. Adele'in bir önceki "21" isimli albümü ise Amerika'da 10.9 milyon adet satılmıştı.

Bu arada İngiliz vekiller geçen ay, Müslümanlara ve Londra'ya yönelik sözlerine tepki olarak Donald Trump'ın Birleşik Krallık'a girişinin yasaklanması için başlatılan imza kampanyasının ardından konuyu parlamentoda ele almıştı.

Vekillerden bazıları Trump'ın ülkeye girişine yasak getirilmesinin ABD başkanlık koltuğu için yarışan adayın bu kapsamda çıkarına olacağını savunurken, diğerleri ise İngiltere'nin Trump'a koyacağı yasakla, Amerika'daki seçmene uyarıcı nitelikte bir mesaj vermiş olacağını bildirmişti. Trump'ın sözleri Birleşik Krallık genelinde tepki çekerken, İngiltere Başbakanı David Cameron, Trump'ın sözlerini "bölücü, sorunların çözümüne yardımcı olmaktan uzak ve düpedüz yanlış" şeklinde nitelendirmişti.

ABD başkanlık seçimleri kapsamında ilk ön seçimler dün Iowa eyaletinde yapıldı. ABD 45. başkanlık seçimleri için 8 Kasım'da sandık başına gidecek.