Fransa, Kuzey Kore'nin nükleer denemesini şiddetle kınadı ve uluslararası topluma bu provokasyon karşısında birleşme çağrısında bulundu.
      
Elysee Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kuzey Kore'nin 5. nükleer denemesi şiddetle kınanırken, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne de harekete geçme çağrısında bulunuldu.     

Dışişleri Bakanlığınca yayımlanan yazılı açıklamada da, nükleer deneme "provokasyon" olarak değerlendirilirken söz konusu eylemin başta Asya olmak üzere tüm dünyadaki güven ve istikrar ortamına zarar verdiği ifade edildi.     

Açıklamada, başta Avrupa Birliği olmak üzere uluslararası topluma da bu konuda güçlü ve sert bir tepki verme çağrısı yapıldı.     

Kuzey Kore, dün gece, nükleer savaş başlıklarının gücünü ölçmek için yaptığı nükleer patlama denemesinin başarılı olduğunu açıklamıştı.     

Güney Kore ordusu da eylemin Pyongyang yönetiminin yaptığı en büyük nükleer deneme olduğunu ve 10 kilotonluk güce sahip denemenin 5,3 büyüklüğünde bir yer sarsıntısını tetiklediğini duyurmuştu.     

Kuzey Kore, ilk yer altı nükleer denemesini 2006'nın ekim ayında yapmış Punggye-ri tesisinde yapılan testte zenginleştirilmiş uranyum yerine plütonyum kullanılmıştı.     

Kuzey Kore, dördüncü nükleer denemesini 6 Ocak'ta yapmış, minyatür bir hidrojen bombasının başarıyla denendiğini duyurmuştu.     

Kuzey Kore'nin Ekim 2006'da yaptığı nükleer denemenin ardından 4,3, Mayıs 2009'da gerçekleştirdiği nükleer denemeden sonra 4,7, Şubat 2013 ve Ocak 2016'dakinin peşinden 5,1 şiddetinde sarsıntılar kaydedilmişti. Sarsıntıların sismik olmayan bir gelişmeden kaynaklandığı belirlenmişti.