VIDLET CONSTANCE JESSDP

Hemşire Violet Constance Jessop’un başına gelenlerin, pişmiş tavuğun başına gelmediğine eminiz. Zira onun çalıştığı her gemi, kaza yaptı. İlk kazasını, 1910 yılında, görevli olduğu RMS Olympic adlı gemide yaşadı.

Ardından, Titanic gemisindeki o meşhur kazaya maruz kaldı ve botlardan birine binerek canını zor kurtardı.

2. Dünya Savaşı’nda ise, doktor ve hemşireleri taşıyan tıbbi bir gemi olan Britannic adlı gemiye bindi ve bu gemi de kaza yaptı. Hemşire, canını kurtarmak için denize atladı ve bir yardım botu tarafından kurtarıldı. Jessop, 1971 yılında, kalp krizinden öldü.

violet_jessop_titanic.jpg

 

ANN HODGES

30 Kasım 1954 tarihine kadar, ev hanımı Ann Hodges’in oldukça sıradan bir hayatı vardı. O gün öğleden sonra, evinin çatısından salona düşen bir meteor, kanepede kitap okuyan Hodges’ın bacağına zarar verdi. Büyük bir acıyla yerinden fırlayan Hodges, hemen hastaneye koştu; acısı büyüktü ama en çok, bacağında meteorun izinin kalmasına üzülüyordu. Meteor, Alabama’daki Doğa Müzesi’ne teslim edildi; talihsiz kadın da, vücuduna meteor çarpan ilk insan olarak tarihe geçti.

64484.adapt.590.1.jpg

 

ROY SULLIVAN

Virginia’daki bir doğa parkında güvenlik görevlisi olarak çalışan Roy Sullivan’a, bugüne kadar, tam yedi kere yıldırım çarptı. Bilim adamlarına göre, bir insana yıldırım çarpma olasılığı 12,000’de 1. Oysa Sullivan; işteyken, balık avlarken, yürüyüşe çıktığında yıldırıma maruz kaldı ve bu olayları, hep hafif yaralanmalarla atlattı. Ancak, nedendir bilinmez; 71 yaşındayken, ruhsatlı tabancasıyla hayatına son verdi.

roy.jpg

 

TSUTOMU YAMAGDCHI

Kendi hâlinde bir adam olan Tsutomu Yamaguchi, bir insanın başına gelebilecek en büyük trajedilerden birine, tam iki kez maruz kaldı. 1945 yılında Hiroşima’da, tersanedeki işine giderken, atom bombasının patlamasına tanık oldu. Sol kulak zarı yırtıldı ve ağır yanıklar yaşadı.

9 Ağustos 1945’te, Nagasaki Mitsubishi Tersanesi’nde Hiroşima’nın durumunu rapor ederken de, başka bir atom bombası patladı. Japonya hükümetinin resmi açıklamasında göre, iki atom bombası patlamasından da kurtulan tek adam olarak tarihe geçen Yamaguchi; deneyimlerini, yayımladığı bir kitapta anlattı.

tsutomu-yamaguchi-japanes-001.jpg