Güney Carolina'da siyahların gittiği bir kiliseye düzenlenen saldırıda ölenlerin aileleri af çağrısında bulundu.

Güney Carolina'daki kilisede yakınlarını kaybedenlerden bir kısmı, 21 yaşındaki Dylann Roof adlı saldırganı affedecekleri mesajını verdi. Saldırıda kız kardeşi vurulan bir kadın, "Çok kötüyüm ve üzgünüm ama nefrete yer yok" dedi. Saldırıdan kurtulan ancak oğlunu kaybeden bir kişi ise saldırgana yönelik, "Allah seni affetsin" açıklamasını yaptı. Kilise yetkilileri de açıklamalarında, "Kilise insanlara nefret yerine sevgi ve barış öğretir" ifadesine yer verdi. Saldırgan Roof'un ailesi de olaydan büyük üzüntü duyduğunu açıkladı. Ailenin yerel bir gazetede yayımlanan mektubunda "Şaşkın ve üzüntülüyüz. Ölenlerin ailelerine baş sağlığı diliyoruz" ifadesi yer aldı.

Öte yandan, kilisenin bulunduğu Charleston bölgesinde kurbanlar anısına bir tören düzenlendi. Charleston Stadyumu'ndaki törene, ölenlerin yakınları da katıldı.

Güney Carolina'nin Cumhuriyetçi valisi Nikki Haley, saldırganın ölüm cezasına çarptırılması gerektiğini savundu. Charleston Belediye Başkanı Joseph Riley de benzer görüşte olduğunu dile getirdi.

Kiliseye saldırı düzenleyen 21 yaşındaki Dylann Roof 23 Ekim'de yargılanmaya başlayacak. Roof dün ilk kez kefalet duruşmasına çıkarıldı. Duruşmaya video bağlantısı ile katılan Roof için hakim 1 milyon Dolar kefalet ücreti belirledi. Roof saldırıyı neden gerçekleştirdiğine yönelik açıklamasında "ırk savaşı başlatmak istediğini" belirtmişti. Saldırıda Demokrat eyalet senatörü Clementa Pinckney de dâhil dört bakan hayatını kaybetmişti.