Mısır Sivil Havacılık Bakanlığı, arama kurtarma ekiplerinin düşen uçağı El Ariş kentinin Hassana bölgesinde tespit ettiğini kaydetti.

Rusya'nın Petersburg kentine gitmek üzere Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinden hareket eden yolcu uçağı ile irtibat kesilmişti. Airbus A-321 tipi uçakta çoğunluğu Ruslardan oluşmak üzere 217 yolcusu ve 7 mürettebatı bulunuyordu. Rus yetkililer, yolcu uçağının TSİ 06:51 sıralarında Şarm El Şeyh kentinden hareket ettiğini ve kalkıştan yaklaşık 23 dakika sonra uçağın kuleyle irtibatının kesildiğini belirtti. Mısır Sivil Havacılık Bakanlığı, arama kurtarma ekiplerinin uçağın El Ariş kentinin Hassana bölgesinde tespit edildiğini kaydetti.

Yetkililer, 45 ambulansın bölgeye sevk edildiğini kaydederken, olay yerine giden yetkililer ise uçağın tamamen parçalandığını kaydederken, uçakta bulunan yolcuların büyük bir bölümünün ölmüş olabileceğini bildirdi. Mısırlı Sivil Havacılık Yetkilileri de düşen uçağın El Ariş kentinde bulunduğunu belirterek, "Uçağın düştüğünü doğrulayabiliriz. Ancak nedenini henüz bilmiyoruz" dedi.

Olayla ilgili geniş çaplı bir inceleme başlatıldı.