RMC radyosuna konuşan Touraine, Fransa'da günüllü hemşirenin dışında Ebola virüsü taşıyan bir hastanın olmadığını belirtti.

Touraine, "Hemşirenin sağlık durumu hakkında bir şey söylemek için henüz çok erken" dedi. Hastaya mümkün olan en iyi koşullarda deneysel tedaviler uygulandığını ve moralinin iyi olduğunu vurgulayan Touraine, ölüm tehlikesine ilişkin bir soruyu, "Bugün bunu söyleyecek durumda değilim" şeklinde yanıtladı.

Ebola virüsü bulaştığı belirlenen hemşire, geçen hafta Liberya'dan Fransa'nın başkenti Paris'teki Begin Askeri Hastanesi'ne sevk edilmişti.

Ebola virüsüne en çok rastlanan ülkelerin başında yer alan Liberya'da ilk vakaya martta rastlanmıştı.

İSPANYA'YA GETİRİLEN HASTA HAYATINI KAYBETTİ

Diğer taraftan İspanya hükümetinin 22 Eylül'de Sierra Leone'den Madrid'e getirdiği Ebola virüsü taşıyan İspanyol misyoner Manuel Garcia Viejo, hayatını kaybetti.

Sağlık durumu ciddileşince Madrid'e getirilen ve Carlos III hastanesine yatırılan 69 yaşındaki Viejo'nun, dün sağlık durumunun daha da kötüleşmesinin ardından öldüğü bildirildi.

Liberya'dan getirilen 79 yaşındaki İspanyol rahip ve doktor misyoner Miguel Pajares de 13 Ağustos'ta yaşamını yitirmişti.