Fildişi Sahili sağlık yetkilileri, Ebola salgınının ülke için hâlâ bir tehdit teşkil ettiğini bildirdi.

Fildişi Sahili Halk Sağlığı Ulusal Enstitüsü'nün (INHP) Epidemiyolojik Gözetim Ünitesi'nin Başkanı Dr. Coulibaly Daouda, AA'ya açıklamasında, Ebola riskinin Fildişi Sahili'ni hala tehdit ettiğini belirtti.

Ebola salgınıyla mücadele eden Gine'nin Tuba ve Odienne kentlerinin Fildişi Sahili'nin Abdijan kentine çok yakın olduğuna dikkati çeken Daouda, bu kentlerde halen vakalara rastlandığını dolayısıyla bölge sakinlerinin tedbiri elden bırakmaması gerektiğini vurguladı.

Daouda, Uluslararası Felix Houphouet Boigny Havalimanında alınan önlemler ve av yasağının yanı sıra toplumu bilinçlendirme kampanyalarının salgının ülkeye gelmesini engellediğini dile getirdi.

Ebola salgının görüldüğü Liberya'da bulunan Fildişi Sahili vatandaşlarının, güvenlik önlemleri kapsamında ülkeye girişine getirilen yasağa değinen Daouda, görüşmelerin sona erdiğini ve bu kişilerin yakında Fildişi Sahili'ne gelebileceklerini de söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 21 Mart 2014'te Ebola'yı salgın olarak sınıflandırmıştı. Ebola'ya karşı 23 Mart 2014'te sınır bölgelerinde acil durum ilan eden ve geniş güvenlik önlemleri alan Fildişi Sahili'nde salgına rastlanmadı.

DSÖ'nün yaptığı son açıklamada, Batı Afrika ülkeleri Liberya, Gine ve Sierra Leone'yi etkileyen Ebola salgınında ölenlerin sayısının 10 bini aştığı bildirilmişti.