Sulu Ortak Görev Birliği Komutanı Albay Allan Arrojado, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eyaletin Talipao bölgesinde çıkan çatışmada 10 militan ile 5 askerin öldüğünü söyledi.

Çatışmada 28'i asker 58 kişinin de yaralandığını, yaralı askerlerden üçünün durumunun ağır olduğunu belirten Arrojado, Ebu Seyyaf lideri Radullon Sahiron'un kayınbiraderi Beting Jakk ile örgütün komutanlarından Hayrullah Asbang ve Hamer Absara'nın ölenler arasında olduğunu kaydetti.

El Kaide terör örgütü bağlantılı Ebu Seyyaf, Moro Ulusal Kurtuluş Cephesi'nden ayrılan eski savaşçılar ve Afganistan'da savaşmış Filipinliler tarafından 1990'da kuruldu. Kadaffi Cancalani'nin 2006'da ölümünün ardından örgütün başına Sahiron geçti. ABD hükümeti, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) "en çok arananlar" listesinde yer alan Sahiron'un başına 1 milyon dolarlık ödül koydu. Sahiron'un Ebu Seyyaf örgütünün güçlü kalesi konumundaki Jolo'da saklandığı sanılıyor.

Filipinler'in güneyinde faaliyet gösteren örgütlerin en tehlikelisi kabul edilen Ebu Seyyaf, fidye karşılığı adam kaçırma olaylarıyla anılıyor. Örgütün son bir yılda aralarında iki Alman turistin de bulunduğu 20'den fazla kişiyi kaçırdığı sanılıyor.