Alınan bilgiye göre, gemide bulunan bir göçmenin Yunanistan Denizcilik Bakanlığı Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'ni telefonla arayarak yardım istemesi üzerine bölgeye giden kurtarma ekipleri, 4'ü bebek, 11'i çocuk olmak üzere 34 kişinin cesedine ulaştı.

Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken, gemideki yolcu sayısının henüz bilinmediği, ölü sayısının artmasından endişe edildiği belirtildi.

Kurtarılan sığınmacılar Yunan basın-yayın organlarına yaptıkları açıklamalarında, geminin motorunun arıza yapması sonucu alabora olduğunu ve içinde en az 190 kişi bulunduğunu belirtti.

Yunan sahil güvenlik yetkilileri, arama kurtarma çalışmalarına 2 Super Puma tipi kurtarma helikopteri ve Avrupa Sınır Muhafaza Birliği'ne ait bir helikopterin yanı sıra özel su altı birliklerinin katıldığını belirtirken, çalışmaların gece boyunca devam edeceği bildirildi.

Öte yandan Yunanistan Denizcilik Bakanı Yardımcısı Hristos Zois yaptığı açıklamada, Farmakonisi açıklarında aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 34 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, bundan büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

Yunan sahil güvenliğin yasa dışı göçle mücadelede büyük çaba gösterdiğini ancak bu sorunla başa çıkabilmek için insan yaşamı ve onurunun güvence altına alınması amacıyla artık ortak bir Avrupa stratejik işbirliği ve politikasının şart olduğunu ifade eden Zois, "Bugünkü gibi trajik olaylar, vicdanları uyandırmalı. Hiç bir ihmalkarlığa yer yok" dedi.

Yunan medyasında yer alan haberlerde, arama kurtarma çalışmalarının bölgede esen şiddetli rüzgar yüzünden zorlukla sürdürüldüğü belirtilirken, şu ana kadar 68 sığınmacının kurtarıldığı, gemideki 30 kişinin ise yüzerek Bulamaç Adası'na çıktığı kaydedildi.