Polis Komiseri Veronica Uriarte, başkent San Salvador'un 160 kilometre doğusundaki Los Cerritos bölgesinde, polis kıyafetli saldırganların iki eve girerek ateş açtıklarını, saldırıda 2'si kadın ve biri çocuk olmak üzere 5 kişiyi öldürdüklerini belirtti. Uriarte, San Salvador'un güneyindeki Valle Nuevo'da meydana gelen ikinci bir olayda, devriye gezen polislerle çete üyesi olduğu sanılan bir grup arasında çıkan çatışmada 5 kişinin öldüğünü söyledi. Ayrıca, başkentin kuzeyindeki Nueva Concepcion kırsalında 2, batıdaki San Miguel bölgesinde 2 ve El Espino'da çete üyesi olduğu sanılan bir kişinin öldürüldüğü kaydedildi.

Ülke genelinde ilçe ve mahalleleri kontrol altına alan, cinayet, uyuşturucu kaçakçılığı ve organize suç olaylarının çoğuna karışan çeteler, işletmelerden ve taşımacılık şirketlerinden haraç kesiyor, haraç ödemeyi kabul etmeyenleri öldürüyor.

Yaklaşık 6 milyon nüfusu olan El Salvador, BM'nin 2012 verilerine göre dünyanın en fazla cinayet işlenen ülkeleri arasında 5. sırada yer alıyor. El Salvador hükümeti, 2013'te 2 bin 513 kişinin, 2014'te 3 bin 942 kişinin öldürüldüğünü açıklamıştı. Resmi verilere göre, 2015'te ise ülkede 6 bin 670 kişi cinayete kurban gitti